Видеомапинг на космическа ракета с Christie RGB мултимедийни проектори.

04 Септември 2020 г.
Видеомапинг на космическа ракета с Christie RGB мултимедийни проектори.
CAPE CANAVERAL, Fla - Лазерни проектори Christie® Pure RGB помогнаха да отбележат предстоящото изстрелване на ракетата Delta IV Heavy на United Launch Alliance (ULA) Heavy на Кейп Канаверал с първата по рода си 3D прожектция върху действаща ракета от PaintScaping. Шест 45 000 ISO lumen Christie D4K40-RGB проектора - предоставени под наем от Nationwide Video - картографираха фасадата на близо 72-метровата ракета преди старта на ULA за Националния разузнавателен офис (NRO) ).
„За мен беше удоволствие да работя с най-новия и най-ярък RGB лазерен проектор на пазара за този уникален проект,“ казва Филип Бержерон, президент на PaintScaping, който създаде привлекателното съдържание за събитието. „Имаме дълга история на работа с Christie и Nationwide Video и с радост обединихме усилия отново с тях. Внушителната структура на ракетата даде изключителна възможност за видеокартиране, като прожекцията на Кристи помага да се постигне нужното въздействие. Винаги е вълнуващо да споделяме силата на картографирането на 3D прожекция и ние се радвахме на предизвикателството да изпълним визията на клиента. "
Фасадата на Delta IV Heavy - с нейната комбинация от равномерни, неравни, извити и плоски повърхности - представи тест за обширните умения на PaintScaping в това мащабно картографиране. Предишните PaintScaping проекти, използващи Christie проектори, включват Calvin Harris с участието на видео клипа на Риана What You Came For, хибридна реклама на BMW и шоуто за картиране на Аврора в зоопарка в Сан Диего.


„С подобрена наситеност на цветовете, яркост и контраст, Pure RGB лазерната технология е идеалният избор за въздействаща широкомащабна проекция. В комбинация с голям талант и вълнуваща възможност като тази, реализацията е нещо специално “, казва Майкъл Босуърт, изпълнителен вицепрезидент, Enterprise, Christie. „Екипът на PaintScaping за пореден път демонстрира своя невероятен опит в областта на 3D видеомапинг и ние сме горди, че изиграхме роля за постигането на амбициозните му планове за този зашеметяващ проект.“
Компактният многофункционален дизайн на Christie D4K40-RGB и дълготрайният, надежден източник на светлина са идеален избор за прожекционно картографиране. Той възпроизвежда повече от 95% от Rec. 2020 г. за богати, живи, реални визуални изображения и функции с вградено изкривяване и смесване с Christie Twist. Мощният проектор е съвместим и с автоматизираното софтуерно решение за подравняване Christie Mystique®.


Новини
Партньори