Полезно
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ № BG16RFOP002-2.089-2385-C01
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНА...
Почистване на интерактивен дисплей.
Хигиената и дезинфекцията в момента са изключително важни, а интерактивн...
Защо интерактивният тъч дисплей може да помогне на образованието сега повече от всякога?
Напоследък преминаваме през много несигурни времена и не знаем какво щ...
Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)
Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачествени...

Видеомапинг с проектори Panasonic допринася за ефектите на шоу ‘David Bowie Is’.

26 Септември 2019 г.
Видеомапинг с проектори Panasonic допринася за ефектите на шоу ‘David Bowie Is’.
Миналата година Музеят на съвременното изкуство Болоня (MAMBo) беше домакин на италианската версия на „David Bowie Is“, последната от дълга поредица от успешни инсталационни шоу програми, предназначени да отпразнуват живота и кариерата на „Тънкия бял херцог“ по света
Серия проектори Panasonic бяха подредени, за да образуват интерактивен маршрут, през който посетителите преминаваха обградени от музика, звук и изображения. С проекторите, напълно интегрирани с аудио инсталация Sennheiser, публиката успя да се наслади на предизвикателно потапяне в 50-те години личен и артистичен живот на Бауи. Използваните в шоуто AV решения са проектирани и произведени от 3P Technologies, като инсталацията е осигурена от BF Servizi.
Марко Боскос, оперативен директор на BF Servizi обяснява: „Шоуто е създадено, за да отговори на нуждите на смесена и разнообразна публика, от страстния фен до посетителя, любопитен да открие нещо ново. Нашият ъгъл към изложбата беше да създадем маршрут, включващ основен аудиовизуален и мултимедиен компонент, съчетаващ най-доброто изложбено изживяване с традиционния музеен стил.
С изложбено пространство от 1000 м2 в рамките на MAMbo, различни фази от кариерата на певеца бяха пренесени в три основни макросекции. Това включва ранните дни на Дейвид Бауи, пробивът с Space Oddity и неговата художествена зрялост, преди да премине върху мултимедийна постановка на концертното изживяване на живо.
„Този изключителен ефект, смесване на светлини, видео и исторически реликви, буквално заслепява зрителя“
„Както подсказва заглавието, изложбата„ David Bowie Is “е представена като набор от пътеки: криволичещи през музика, звук и образи. По този начин посетителят получава своя емоционален отговор на музиката, създавайки лична връзка със света на поп звездите, което им позволява да разберат кой е Дейвид Бауи “, обяснява Алберто Де Леонардис, директор на изложбата.
Видеомапинг с професионални проектори
За техническата инсталация са използвани четири проектора Panasonic PT-DZ21K2, два PT-DZ6700, три PT-RZ570 и Space Player (PT-JW130), всеки със специфична цел в рамките на цялостния сценичен дизайн.
Леонардо Кастелани, проектният инженер от 3P Technologies, обясни как се използват проекторите във всеки раздел. „Маршрутът започна с възпроизвеждане на спалнята на младия Дейвид Бауи, подобрен с някои интересни ефекти за видеокартина, използвайки два проектора PT-DZ6700, оборудвани с обективи ET-DLE080.
„От гледна точка на логистиката, в допълнение към креативните и силно предизвикателни ефекти, заслужава да се отбележи използването на Space Player PT-JW130 за прожектиране на лицето на художника върху двойка кукли, интригувайки посетителя, който не може да разбере от къде идват изображенията.
Устройството е с размерите и формата на светлината на прожекторите, така че може да се прекрие между надземните осветителни тела. "




Четири 20K лумена PT-DZ21K2, известни със своите компактни размери и широкоъгълни обективи, прожектират изображения върху четирите стени на куб, в които посетителят влиза през малка врата. Тук той се потапя в интензивна последователност от видео, изображение и звук, за около 20 минути. Основните видеопрожекции се редуват с изложбата на сценични костюми и оригинални материали, принадлежащи на художника. Например, някои стени с ниши, в които се намират шкафове, съдържащи манекени, облечени в сценични костюми на Бауи, са акцентът за конкретни прожекции. В затъмненото пространство серия от филми се прожектира върху плат, който ги покрива, и в момента, в който светлините угаснат, се появяват сценичните дрехи. Този изключителен ефект, смесвайки светлини, видео и исторически реликви, буквално заслепява зрителя ”.
„Качеството и надеждността на проекторите Panasonic бяха очевидни в технологични аспекти, осигуряващи реална добавена стойност на шоуто.“
"Последният етап на маршрута включва изключителна видеокартина с помощта на един лазерен проектор Panasonic PT-RZ570, скрит над изходната врата, на поредица от" манекени "изображения, редуващи се с реални снимки. Анимациите се пржоектират върху празни кадри, редуващи се с други кадри, съдържащи реални фотографии. Той създаде мощен ефект, тъй като за посетителите беше почти невъзможно да различат разликата в изображенията поради техническите функции на PT-RZ570 като колориметрията и липсата на остатъчна яркост ", заключва Кастелани.
„Цялата изложба с артефакти и съдържание, обхващаща живота и историята на Дейвид Бауи, твореца и човека, се нуждаеше от надеждна техническа основа, за да осигури хармонично съчетание на всички характеристики за всеки контекст. Навсякъде интегрираната изтънченост на AV системите създаде жизненоважен сценичен ефект “, добави Алберто Де Леонардис, директор на изложбата.
Интерактивното, емоционално мултимедийно пътешествие през изложбата убеди дори и най-скептичните от зрителите да отделят необходимото време за своето посещение. Марко Боскос описа изживяването: „Често хората остават по-дълго от необходимото в изложбата, което води до дълги опашки на входа. Наблюдавахме случаи, при които някои ентусиасти прекарваха целия ден в изложбата, където очаквахме, че ще отнеме един до два часа.
„Истинско предизвикателство беше да се събере такова огромно количество съдържание, материали и филми, интегрирайки всичко това във завладяващо, потапящо пътешествие, даващо конкретен израз на личността на Дейвид Бауи. Качеството и надеждността на проекторите Panasonic бяха очевидни в технологични аспекти, осигуряващи реална добавена стойност към шоуто. Например подобрената термична стабилност беше жизненоважна, за да се избегнат изкривявания в проектираните изображения. "
Castellani добави: "След като бяха инсталирани, тези проектори не се нуждаеха от повторно калибриране."


Полезно
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ № BG16RFOP002-2.089-2385-C01
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНА...
Почистване на интерактивен дисплей.
Хигиената и дезинфекцията в момента са изключително важни, а интерактивн...
Защо интерактивният тъч дисплей може да помогне на образованието сега повече от всякога?
Напоследък преминаваме през много несигурни времена и не знаем какво щ...
Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)
Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачествени...
Новини
Партньори