Преподаване на STEM с роботи за програмиране Fable в датската гимназия Биркероед.

10 Септември 2020 г.
Преподаване на STEM с роботи за програмиране Fable в датската гимназия Биркероед.
Гимназия Биркероед, датско национално училище, е едно от първите училища в Дания, което купува и използва роботи Fable. Това училище се фокусира значително върху преподаването на предмети STEM и използва образователни роботи Fable, за да преподава на всички ученици от първа гимназиална година по математика и физика.

От 2017 г. училището в Birkerød търсеше нови начини за преподаване на STEM обекти и в този процес те откриха роботите за програмиране Fable. След като се запознаха с тях, те решиха да интегрират роботи Fable в пилотния проект, използван за обучение на всички студенти от първа година по програмиране на роботи. Това помогна да се вдъхновят и образоват учениците не само да могат да играят с роботи, но и да бъдат бъдещи лидери на дигиталната ера.

Както един от техните учители по математика, Ранди Грандж, заяви: „Роботите са добър начин да се създаде интерес към сложни математически и тъй като индустрията по роботика е бързо развиваща се и винаги разширява границите на иновациите, добре е учениците се запознават с тях. "

Директорът на Birkerød, Андерс Клопенборг, също заяви
„След като започнахме да използваме роботи Fable, създадохме„ група роботи “, група учители, които се събират, за да обсъдят и проучат как да използват системата от роботи в преподаването на физика и математика.“ Модулната конструкция на Fable прави системата роботи удобна както за ученици, така и за учители, тъй като те могат лесно и бързо да започнат да я програмират. Това от своя страна позволява на учениците да станат по-креативни, докато експериментират различни програми на роботи Fable. Например, програмирането на робот за наблюдение, който реагира при откриване на движение.“


Новини
Партньори