Полезно

Спектакъл с лазерни проектори и решения Christie в естествена пещера в Китай.

29 Септември 2020 г.
Спектакъл с лазерни проектори и решения Christie в естествена пещера в Китай.
Решенията на Christie® за лазерна прожекция и управление на съдържание играят важна роля в осветяването на интериора на карстова пещера, за да изнесат грандиозно мултимедийно шоу, което подчертава красотата на тази естествена пещера, разположена в живописната зона на пещерната система Тайдзи в град Ксуанченг, провинция Анхуей.
Озаглавено „Hutian Fantasyland“, това е първото мултимедийно шоу в Китай в естествена пещера с интелигентно изпълнена прожекция и аудио технология, което предлага на посетителите изключително завладяващо и забавно преживяване, съобразено с историческите и културните атрибути на тази известна живописна зона. Очарователните прожекции се изпълняват от партньора на Christie’s Shanghai Hehao Technology в сътрудничество със Summit Splendid Studio, използвайки 14 лазерни проектора Christie DWU1075-GS 1DLP®, софтуерни плейъри Christie Pandoras Box, Pandoras Box Manager и Pandoras Box Widget Designer.
„Тъй като това е първото мултимедийно шоу в страната, което ще бъде изпълнено в естествена пещерна среда, ние не спестихме усилия, за да осигурим изключително запомнящо се изживяване за посетителите“, каза Zhenfeng Xu, генерален мениджър, Hehao Technology. „Това включва използването на най-добрите системи за прожектиране и управление на съдържанието на пазара, които могат да работят надеждно във влажната среда на пещерата Хутян. Радваме се, че избрахме изпитаните лазерни проектори Christie от серията GS и семейството продукти на Pandoras Box за този голям проект. "
Думата „хутян“ на китайски се тълкува като жилище за небесни същества. Според китайския фолклор това мистериозно място често се изобразява като пещера със съкровища, известна със скрития си и изключително малък вход. Но след като попаднат вътре, пещерите се разтварят, за да разкрият друг свят - зали с размери на катедрала с изключително високи тавани, извисяващи се каменни образувания и природни чудеса на всяка крачка.
„Този древен фолклор движи историята на едно вълнуващо мултимедийно шоу, изпълнено на огромния таван на главната камера на пещерата Хутиан“, каза Сю, отбелязвайки, че екипът е преодолял много предизвикателства, за да постигне артистичната визия на шоуто. „Пещерната среда е сложна и извършването на измервания беше изключително трудно. За да осигурим на дизайнерите и инженерите точни входни данни за проектирането, ние внедрихме високо прецизно 3D холографско сканиращо оборудване за цифрово картографиране и реконструкция на обекта. "За тези данни с висока разделителна способност, сканирани с 3D, екипът успя да инсталира 14-те проектора DWU1075-GS на оптимални позиции около основната камера, без да уврежда пещерните образувания. „Следващото ни предизвикателство беше изпълнението на контрола на цветовете и процеса на калибриране, който беше затруднен поради силно неравномерните повърхности“, каза Xu. „Чрез многократно прожектиране, звукови ефекти и екологични тестове най-накрая успяхме да постигнем перфектното усещане.“
Хю добави, че екипът е създал персонализирана програма с помощта на Widget Designer, която позволява на плейърите на Pandoras Box автоматично да включват или изключват всички проектори, аудио оборудване и системи за възпроизвеждане в съответствие с работното време на пещерата. Тази мощна функция помага да се автоматизират редовните задачи, които иначе биха отнели много време, предвид необятността на пещерата Хутиан.
Посетителите, разположени на специално изработена на въртяща се на 360 градуса платформа, са впечатлени с множество пищни и завладяващи визуализации, придружени от съраунд аудио, което оживява пещерата Hutian. Грандиозният визуален празник, съчетан с чисто ново изживяване в проучването на пещери, е изключително популярен от самото си откриване и се превърна в основната забележителност на пещерата Тайдзи. Тези, които са гледали „Hutian Fantasyland“, са убедени, че мултимедийното шоу е поставило нов еталон в местната индустрия за нощен туризъм.
Април Кин, директор продажби, Enterprise, Christie Китай, коментира: „Радваме се, че нашият партньор Hehao Technology избра решенията на Christie за първото мултимедийно шоу в Китай, което ще бъде изпълнено в естествена пещера. Нашите решения за лазерна прожекция и управление на съдържанието са известни с това, че осигуряват високи нива на интеграция, производителност, точност на цветовете и надеждност за различни приложения като места за развлечение, културен и нощен туризъм в Китай. "


Полезно
Новини
Партньори