Полезно

Проектор за домашно кино Optoma UHZ65LV – ревю на What WiFi.

24 Март 2021 г.
Проектор за домашно кино Optoma UHZ65LV – ревю на What WiFi.
Optoma UHZ65LV е най-новият от серията 4K лазерни проектори, създадени да предизвикат вълнение в домашното развлекателно пространство. Има много предимства на лазерния източник на светлина пред проекторите, базиран на лампи, като единственият истински недостатък са допълнителните разходи. Тази разлика в цената обаче намалява и то бързо.
По-голям от много бюджетни модели, той е проектиран за употреба на маса или монтиран на таван. Можете да прожектирате и отзад и макар да е възможно да го монтирате на AV шкаф зад позицията за сядане, това означава, че трябва да го поставите доста ниско. Ще ви помогнат извитите задни крачета, както и функцията за отместване на обектива, която предлага 15 процента промяна на вертикалното положение.
Контролите на обектива са достъпни под капак на горната повърхност, където има пълен набор от бутони - отново не е идеален за позициониране в шкаф.
Optoma UHZ65LV е DLP едночипов проектор с лазерно фосфорна светлинна система. Светлината от сини лазерни диоди преминава през фосфорно колело, за да създаде жълта светлина, която се разделя на червена и зелена с помощта на цветно колело, за да създаде RGB потоци, необходими за цифровото микроогледално устройство (DMD).
Този DMD е 1,6 см панел с естествена разделителна способност 2716 x 1528, който технологията за преместване на пикселите на Optoma използва за създаване на 4K екранно изображение с 8,3 милиона пиксела. Фокусирането на светлината е с обектив с 1,6-кратно увеличение, който се управлява ръчно и може да създаде картина между 27 и 302 инча на разстояния от 1,3 до 9,3 метра.
Чрез яркия лазерен източник и предимствата в дълбочината на черно на DLP проекторите, Optoma UHZ65LV създава изображение с висок контраст. Гледайки Guardians Of The Galaxy: Vol.2 на 4K Blu-ray, проекторът показва ударен HDR поглед към всяка сцена, благодарение на способността му да произвежда тъмни черни и пронизващи бели тонове.
Има две основни предварителни настройки на картината, от които можете да избирате и, ако искате максимално да усетите HDR както е на телевизор, тогава HDR 2 е този, който трябва да използвате. Тези, които търсят нещо малко по-меко изображение, трябва да се придържат към HDR настройката. Трудно е да преценим кое предпочитаме, но HDR 2 е една от силните страни на този проектор.
Наблюдавайки катастрофата при кацане на Берхърт, цветовете са наситени, а силата на тона, с който се възпроизвеждат актьорите и декорите, е динамична и завладяваща. Настройката HDR 2 рисува с относително широка четка и не прожектира по-естествената страна на картината, като например човешката кожа. С предварително зададената HDR настройка получавате по-добро усещане за внимателно омекотяване на тези тонове и смесване на цветовете.
За да намерите баланс, който работи за вас, оставете HDR Picture Mode на „Bright“ и коригирайте настройките на Dynamic Black.
Гледайки пристигането на хеликоптера на Том Круз в Лондон в началото на Edge Of Tomorrow на Blu-ray, има достатъчно подробности, за да придаде триизмерно усещане на сградите на площад Трафалгар. Със SDR изключваме филтрите и започваме начисто, като избираме предварително зададения режим Game. Оттам нататък е достатъчно лесно да се изгради прилична производителност, като се използва настройката Dynamic Black и малки корекции на Contrast, Sharpness, Brightness и Color. Цветовата гама също поддържа баланса на бялото в най-добрия си вид, така че сивото небе и строгата каменна зидария се възпроизвеждат в правилните нюанси.
Optoma UHZ65LV представлява стъпка напред за 4K лазерни проектори на това ниво. Те все още са по-скъпи от сравнимите модели, базирани на лампи, но животът на светлинния източник е до 30 000 часа. Силния HDR на този проектор, както и SDR производителността, заслужават вашето внимание, особено за всестранно използване в домашни развлечения.


Полезно
Новини
Партньори