Полезно

Optoma UHD38 проектор за домашно забавление – ревю на TrustedReviews

15 Март 2021 г.
Optoma UHD38 проектор за домашно забавление – ревю на TrustedReviews
Optoma UHD38 е нов проектор, който ще спечели сърцата и умовете на геймърите, като им предложи ултра-ярки и бързи ‘4K’ изображения. По време на тестването установихме, че той почти напълно успява в това начинание, предлагайки на геймърите ярки, отчетливи изображения, свръхбърз вход, брилянтен подобрен режим на игра, богати цветове и HDR производителност, които със сигурност ще зарадват всеки PS5, Xbox или PC геймър.
Много проектори твърдят, че са приятелски настроени към игрите, но малко, ако има такива, подкрепят това с действителни функции, колкото Optoma UHD38.
Например закъснението на входа - времето, необходимо за изобразяване на сигнала - е изключително. Изберете настройката Enhanced Gaming и входното забавяне с 4K / HD 60Hz източници спада до 16,7ms. Това е изключително ниско време за проектор и дори е по-добро от това на повечето от най-новите телевизори. Нещо повече, тази и без това ниска стойност намалява до 8.9ms и 4.2ms, ако подавате на проектора съответно 1080p 120Hz или 240Hz изображения.
Фактът, че се поддържат такива емисии, е още една голяма отметка в игровите функции на Optoma UHD38, както и поддръжката на съотношението 32: 9. Имайте предвид, че двата HDMI входа на проектора поддържат само 4K игри с честота до 60Hz; така че 4K @ 120Hz на най-новите конзоли и компютри не се поддържат. Не се поддържа и променлива честота на опресняване.
Обявените 4000 ANSI лумена яркост (подобният модел UHD35 е с яркост 3600 лумена), би трябвало да помогне за изразяването на все по-силните HDR изпълнения, които започваме да виждаме в игрите, както и потенциално да ви позволи да играете с при околна светлина в стаята. Много домакинства няматспециална затъмнена стая, а обичайните жилищни помещения е трудно да се поддържат напълно тъмни.
Един проблем, свързан с всеки проектор, който твърди, че нивата на яркост са толкова високи, е контрастът и реакцията на нивото на черното. Optoma претендира за теоретично съотношение на контраста от 1 000 000: 1, използвайки функцията „Dynamic Black“ на UHD38.
Освен специфичните за игрите функции, UHD38 поддържа стандартни HDR10 и удобни за излъчване / поточно предаване на живо HLG HDR формати. Няма поддръжка на Dolby Vision, но понастоящем нито един от популярните проектори не я поддържа.
Optoma UHD38 може да поддържа Rec.709 и DCI-P3 цветови гами и разполага с осемсегментно цветно колело, а не от типа на шестсегментни цветни колела, които обикновено се срещат на това ниво проектори.Освен двата HDMI, интерфейсите на UHD38 включват 12V тригер, например за управление на електрически екран; RS-232 порт за подпомагане на интеграцията в по-широка система за домашна автоматизация; D-Sub PC порт (подчертаващ интереса му към игрите); 5V захранван USB порт за потенциално захранване на HDMI видео донгли; и 3,5 мм аудио вход / изход жакове. Тези аудио портове показват наличието на вградена звукова система с 10W изходна мощност.
Две финални големи стойности, които се открояват, са поддръжка на изображения до 300 инча диагонал (по-реалистично от обичайното, благодарение на високата яркост на проектора), както и обявените 15 000 часа живот на лампата, ако използвате адаптивните контроли на лампата на проектора. Часовете живот спадат до няколко хиляди, ако прекарвате по-голямата част от времето си, използвайки настройката за пълна чркост, подходяща за HDR.


Полезно
Новини
Партньори