Полезно

Esquire.com – Optoma UHD51ALVe е сред най-добрите проектори за домашно кино.

21 Септември 2020 г.
Esquire.com – Optoma UHD51ALVe е сред най-добрите проектори за домашно кино.
Ако това е първият ви опит в света на домашното кино, има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да изберете най-добрия за вас проектор. Първата и най-важната е резолюцията. Подобно на телевизорите, можете да получите всичко - от по-евтини, HD 720p проектори, до модерни HDR дисплеи, които предлагат кристално чисти изображения и дълбоко черно, дори когато прожектирате над стотици инчове. Киноманите ще искат колкото се може повече пиксели, но ако търсите нещо за семейна филмова вечер, не е нужно да държите на 4K.
Вторият важен фактор за качеството на картината е контраста на изображението, което е начин за измерване на това колко добре то възпроизвежда черно-белите (основно колко светлина се отразява от чисто черна и чисто бяла повърхност). Колкото по-голямо е съотношението, толкова по-добра е производителността
Също така ще трябва да проверите яркостта на проектора, която се измерва в лумени (колкото повече лумени, толкова по-ярко изображение). Много лумени не означава непременно по-добро качество – по-важна е околната среда, в която ще гледате. Ако искате да гледате по обяд, тогава ще ви трябва нещо, което може да преодолее силната околна светлина. Ако сте приспособили мазето си като домашно кино, изберете качество на картината пред яркостта.
И накрая, трябва да помислите за връзки и преносимост. Трябва ли да пуснете високоговорители от него или да включите всичко от компютъра си до Fire TV стикове към игровите конзоли? Ще го монтирате на тавана и ще го оставите там завинаги, или искате нещо, което можете да вземете в градината или да прескочите до къщите на приятели, за филмови вечери в движение?
Проекторите, създадени за гледане на филми, са свързани с качеството на изображението. Нека приемем, че през деня не се излежавате с кино, а вместо това искате нещо за филмова вечер, което означава да се даде приоритет на разделителната способност, възпроизвеждането на цветовете и контраста спрямо яркостта.Optoma UHD51ALVe е4K проектор, който предлага достъпен начин за гледане на истинско кино качество и докато 3D филмите остават засега добър избор, неговото 1080p 3D изображение е впечатляващо гладко, благодарение на технологията PureMotion, която премахва трептенето и замъгляването.
Възпроизвеждането на цветовете е особено добро - заредете един от Батманите на Нолан, за да оцените наистина колко наситени са черните тонове, а с 3200 лумена яркост не ви трябва херметично затворена стая, за да извлечете най-доброто от този проектор. Разбира се, все пак ще искате завесите да се затворят, ако гледате телевизия по обяд, но за разлика от други модели, Optoma UHD51ALVe може да използва и през деня.
Настройката е супер проста, с всички интерфейси, които бихте очаквали и достатъчно, за да свържете целия си хардуер. С тегло от 5,5 кг това не е най-лекият проектор, но също така не е толкова обемист, че да е проблем да го инсталирате (не рискувате да свалите мазилката, ако го монтирате на тавана). Той обаче няма опция за късофокусен обектив (нито възможност за смяна на обектива), така че в идеалния случай ще се нуждае от специално място на няколко метра от екрана.
След това ще ви трябват само удобни кресла и пакет пуканки.


Полезно
Новини
Партньори